Sommartorsdagarna®
6-8 juli

Varje torsdag i juli kommer du och alla andra besökare att kunna uppleva en huvudartist på Stora torget klockan 21. Den 6 juli är det dags för Theoz! Scenen gästas även av ett lokalt förband och DJ som kommer att få staden och alla besökare att känna puls. Varje torsdag håller centrum öppet till kl 20 för att du skall ha gott om tid att hinna strosa i butikerna innan förbanden drar igång. Dessutom händer det spännande saker såväl på fredagen som på lördagen. 

TORSDAG 6 JULI

16.00
Signering med Theoz

Kom förbi Stora Torget och scenområdet och träffa Theoz.

18.00-20.00 
Barnskoj i Stadsparken

I Stadsparken bjuds det på aktivteter för alla barn. Denna vecka kan du:

  • gå tipspromenad
  • lära dig nya fotbollstrix och spela pannafotboll
  • delta i dansworkshop
  • få fantasifulla ansiktsmålningar.

18.00
Musikquiz med Sara & Vänner

Sara Nygren känner många igen från P4 Sjuhärad, I år är hon hos oss på Sommartorsdagarna och leder musikquiz varje torsdag.

 20.00- 23.00
Dansband i Stadsparken

Vi bjuder upp till traditionsenligt dans i Stadsparken. Denna vecka med Matz Blads.

20.00
Exit Stage Left på Stora torget

Borås egna progressiva rockhjältar som precis släppt sitt bejublade debutalbum och nu är flitiga på livescener av alla de slag. Upplev riktig spelglädje av engagerade musiker som verkligen kan lira.

21.00
Theoz på Stora torget

Boråsare har haft nöjet att se Theoz på scen tidigare. Då var han bara tolv år gammal. I år firar han sin 18-årsdag, har släppt ett nytt album och följs av miljontals fans på sina sociala medier.

 Foodtrucks på Stora Brogatan – Hela kvällen

På Stora Brogatan rullar det in ett gäng foodtrucks fyllda med smaker från världens alla hörn.

FREDAG 7 JULI

18.00 och 21.00
Utomhusbio

På fredagen förvandlas Stora torget till en stor utomhusbio. Kl. 18 visar Biofamiljen ”Lassemaja – Skorpionens gåta” för de yngsta och kl. 21 blir det ”Top Gun: Maverick” för de som får vara vakna längre än så. Allt kostnadsfritt!

  20.00
Toner under valven

Svenska kyrkan i Borås bjuder på konsert i Caroli kyrka. Denna fredag är temat ”Från Georgia till Värmland” – en resa genom jazzens historia med Anna Vadberg Quartet. Med energi och scennärvaro får örhängen från förr svängrum och en personlig tolkning.

17.00
Trädgårdsfest på NÒR

Restaurang NÒR bjuder in dig till Borås trevligaste trädgård på uteserveringen hos Quality Hotel Grand. Sippa cocktails, ät middag med vänner, luta dig tillbaka i en av solstolarna och njut av sommaren.

LÖRDAG 8 JULI

21.00 – 01.00
Bakfickan

Sommarens mysigaste nattklubb hittar du på Västerbron.

21.00 – 02.30
Viskan Rooms

Lördagskvällar förvandlas Café Viskans uteservering till the place to be för festsugna Boråsare.