Sommartorsdagarna®
6-8 juli

Varje torsdag i juli kommer du och alla andra besökare att kunna uppleva en huvudartist på Stora torget klockan 21. Den 6 juli är det dags för Theoz! Scenen gästas även av ett lokalt förband och DJ som kommer att få staden och alla besökare att känna puls. Dessutom händer det spännande saker såväl på fredagen som på lördagen.

TORSDAG 6 JULI

Theoz på Stora torget kl. 21

Boråsare har haft nöjet att se Theoz på scen tidigare. Då var han bara tolv år gammal. I år firar han sin 18-årsdag, har släppt ett nytt album och kommer tillbaka till Borås för att få hela torget att sjunga med.

Hemma i tv-sofforna känner vi igen dansundret och artisten från hans deltagande i Fångarna på fortet, Underdogs och Melodifestivalen. I årets upplaga deltog han med låten Mer av Dig som kammade hem både hjärtan och en femte plats. Han har även en egen avatar och värld i tv-spelet Roblox, där användarna spelar och får ta del av konserter i en virtuell värld.

Med över två miljoner följare på TikTok och 200.000 följare på Instagram har han cementerat sin status som en av Sveriges absolut största stjärnor online. På TikTok och YouTube hittade Theoz sin digitala dansscen, med nu över 2,5 miljoner fans som följer och älskar varje (dans)steg han tar.

Mer torsdagspuls

Förutom Theoz på Stora torget blir det traditionsenligt dans i Stadsparken med Matz Blads. Dessutom blir det tipspromenad, workshop och prova-på-sport-aktiviteter för alla barn.

 

FREDAG 7 JULI

Bio under bar himmel

På fredagen förvandlas Stora torget till en stor utomhusbio. Kl. 18 visar Biofamiljen en film för de yngsta och kl. 21 blir det en film för de som får vara vakna längre än så. Allt kostnadsfritt! För att göra filmupplevelsen komplett kommer det självklart att finnas foodtrucks och popcornförsäljning på plats.

Toner under valven

Svenska kyrkan i Borås bjuder på konsert i Caroli kyrka kl. 20. Denna fredag är temat ”Från Georgia till Värmland”. En resa genom jazzens historia med Anna Vadberg Quartet. Med energi och scennärvaro får örhängen från förr svängrum och en personlig tolkning. Konserten är cirka en timme.

 

LÖRDAG 8 JULI

Sommarens mysigaste nattklubb, Bakfickan!