Sommartorsdagarna®
20-22 juli

Varje torsdag i juli kommer du och alla andra besökare att kunna uppleva en huvudartist på Stora torget klockan 21. Den 20 juli är det dags för Hanna Ferm! Scenen gästas även av ett lokalt förband och DJ som kommer att få staden och alla besökare att känna puls. Dessutom händer det spännande saker såväl på fredagen som på lördagen.

TORSDAG 20 JULI

Hanna Ferm på Stora torget kl. 21

Hanna har deltagit i Melodifestivalen två gånger och lika många gånger toppat Svensktoppen. Hon har medverkat i Nyhetsmorgon och dagligen kan alla hennes följare se henne på TikTok. Idag är hon större än någonsin tidigare.
Hon debuterade i Idol 2017 och har sedan 2021 en självklar plats som en lysande stjärna på den svenska pophimlen. Debutsingeln på svenska ”För Evigt” blev den mest spelade låten på radio, intog första platsen på svensktoppen (före ABBA) och behöll den flera veckor i rad. Även streaming-mässigt har det gått väldigt bra och låten har idag över 27 miljoner streams och blev topp tio av de mest streamade låtarna under hela 2021.

Under våren släppte hon dessutom låten ”Det är Jag Inte Du”. Har du inte lyssnat än, gör det! På scen kommer vi se Hanna Ferm omges av dansare som får hela publikhavet att pulsera. En show på Stora torget i Borås vi minst sagt ser fram emot!

Mer torsdagspuls

Förutom Hanna Ferm på Stora torget blir det traditionsenligt dans i Stadsparken med Hollyz. Dessutom blir det dans, sagostund och prova-på-sport-aktiviteter för alla barn.

 

FREDAG 21 JULI

Bio under bar himmel

På fredagen förvandlas Stora torget till en stor utomhusbio. Kl. 18 visar Biofamiljen en film för de yngsta och kl. 21 blir det en film för de som får vara vakna längre än så. Allt kostnadsfritt! För att göra filmupplevelsen komplett kommer det självklart att finnas foodtrucks och popcornförsäljning på plats.

Toner under valven

Svenska kyrkan i Borås bjuder på konsert i Caroli kyrka kl. 20. Denna fredag är temat ”Dreams”. Ett tonsättarporträtt med kompositören själv. Árpád Solti är en prisbelönt ungersk tonsättare, utbildad i Budapest, Bryssel och Göteborg, som arbetar som kyrkomusiker i Sjöbo kyrka, Borås. Under den här konserten får vi ett litet smakprov på nutida konstmusik från Árpád Soltis skapande.

 

LÖRDAG 22 JULI

Sommarens mysigaste nattklubb, Bakfickan!