Sommartorsdagarna®
20-22 juli

Varje torsdag i juli kommer du och alla andra besökare att kunna uppleva en huvudartist på Stora torget klockan 21. Den 20 juli är det dags för Hanna Ferm! Scenen gästas även av ett lokalt förband och DJ som kommer att få staden och alla besökare att känna puls. Varje torsdag håller centrum öppet till kl 20 för att du skall ha gott om tid att hinna strosa i butikerna innan förbanden drar igång. Dessutom händer det spännande saker såväl på fredagen som på lördagen.

TORSDAG 20 JULI

18.00-20.00 
Barnskoj i Stadsparken

I Stadsparken bjuds det på aktivteter för alla barn. Denna vecka kan du:

  • få en ansiktsmålning
  • spela basket
  • delta i dansworkshop
  • uppleva en sagostund på arbabiska och turkiska
  • tävla i 4-kamp

18.00
Musikquiz med Sara & Vänner

P4Sjuhärads Morgonstjärna Anna Engström gör Sara sällskap och plockar med sig ett quiz fullproppat med de senaste radiohitsen blandat med dina lokala musikfavoriter.

 20.00- 23.00
Dansband i Stadsparken

Vi bjuder upp till traditionsenligt dans i Stadsparken. Denna vecka med Hollyz

20.00
Vem är Vina på Stora torget

Alvina Birgersson, även kallad Vem e Vina, skapar och lever ut i en dansvänlig blandning av hiphop och genreöverskridande R&B på svenska. Vi spår att Vem e Vinas driv kommer att nå långt utanför Borås gränser inom en snar framtid.

21.00
Hanna Ferm på Stora torget

Hon debuterar i Idol 2017 och har sedan 2021 en självklar plats som en lysande stjärna på den svenska pophimlen. Debutsingeln på svenska ”För Evigt” blev den mest spelade låten på radio, intog första platsen på svensktoppen (före ABBA) och behöll den flera veckor i rad.

Hon har deltagit i Melodifestivalen två gånger, och två gånger toppat Svensktoppen. Medverkat i Nyhetsmorgon och dagligen kan alla hennes följare följa henne på TikTok. Idag är hon större än någonsin tidigare.

Hanna Ferm släppte för bara tre veckor sedan låten Det är Jag Inte Du. Har ni inte lyssnat än, gör det! På scen kommer vi se Hanna Ferm omges av dansare, som får hela publikhavet att pulsera. En show vi minst sagt ser fram emot!

 Foodtrucks på Stora Brogatan – Hela kvällen

På Stora Brogatan rullar det in ett gäng foodtrucks fyllda med smaker från världens alla hörn.

FREDAG 21 JULI

18.00 och 21.00
Utomhusbio

På fredagen förvandlas Stora torget till en stor utomhusbio. Kl. 18 visar Biofamiljen ”Lill-Zlatan och morbror raring” för de yngsta och kl. 21 blir det ”Triangle of Sadness” för de som får vara vakna längre än så. Allt kostnadsfritt!

  20.00
Toner under valven

Svenska kyrkan i Borås bjuder på konsert i Caroli kyrka. ”Dreams” – ett tonsättarporträtt med kompositören själv. Árpád Solti är en prisbelönt ungersk tonsättare, utbildad i Budapest, Bryssel och Göteborg, som arbetar som kyrkomusiker i Sjöbo kyrka, Borås. I den här konserten får vi ett litet smakprov på nutida konstmusik från Árpád Soltis skapande.

17.00
Trädgårdsfest på NÒR

Restaurang NÒR bjuder in dig till Borås trevligaste trädgård på uteserveringen hos Quality Hotel Grand. Sippa cocktails, ät middag med vänner, luta dig tillbaka i en av solstolarna och njut av sommaren.

LÖRDAG 22 JULI

21.00 – 01.00
Bakfickan

Sommarens mysigaste nattklubb hittar du på Västerbron.

21.00 – 02.30
Viskan Rooms

Lördagskvällar förvandlas Café Viskans uteservering till the place to be för festsugna Boråsare.