Sommartorsdagarna®
13-15 juli

Varje torsdag i juli kommer du och alla andra besökare att kunna uppleva en huvudartist på Stora torget klockan 21. Den 13 juli är det dags för Elov & Beny! Scenen gästas även av ett lokalt förband och DJ som kommer att få staden och alla besökare att känna puls. Varje torsdag håller centrum öppet till kl 20 för att du skall ha gott om tid att hinna strosa i butikerna innan förbanden drar igång. Dessutom händer det spännande saker såväl på fredagen som på lördagen.

TORSDAG 13 JULI

18.00-20.00 
Barnskoj i Stadsparken

I Stadsparken bjuds det på aktivteter för alla barn. Denna vecka kan du bland annat:

  • delta i en workshop inom K-pop
  • spela fotboll 
  • äta popcorn, slush och sockervadd
  • gå tipspromenad
  • prova på käpphästhoppning

18.00
Musikquiz med Sara & Vänner på Stora torget

Sara Nygren känner många igen från P4 Sjuhärad, I år är hon hos oss på Sommartorsdagarna och leder musikquiz varje torsdag.

 20.00- 23.00
Dansband i Stadsparken

Vi bjuder upp till traditionsenligt dans i Stadsparken. Denna vecka står Date på scenen.

20.00
D.MH på Stora torget

Målmedveten rappare från Borås som redan satsar stort på musikkarriären trots sina unga år. D.MH inspireras av bl.a Jireel, Antwan och Ricky Rich. Fokuset ligger på starka och känslomässiga texter till intensiva beats.

21.00
Elov och Beny på Stora torget

Att EPA-dunken fullständigt har tagit över topplistorna och festivalscenerna kan inte ha undgått någon. Killarna i duon har i år deltagit i melodifestivalen, var grammisnominerade för låten Bubbel på Balkongen (tillsammans med Sofie Svensson & dom där). Låten blev en sommarplåga som tog dem till en 2a plats på topplistan både i Sverige & Norge med över 24 miljoner streams på Spotify och 1 miljon visningar på Youtube. Under våren har de släppt sommarhit efter sommarhit som spelas flitigt från högtalarna i A-traktorerna, för att nämna två, Cheva på fredag och Rom & cola.

Det utlovas ett högt tempo, festlig stämning och ett leende på läpparna.

 Foodtrucks på Stora Brogatan – Hela kvällen

På Stora Brogatan rullar det in ett gäng foodtrucks fyllda med smaker från världens alla hörn.

FREDAG 14 JULI

18.00 och 21.00
Utomhusbio

På fredagen förvandlas Stora torget till en stor utomhusbio. Kl. 18 visar Biofamiljen ”Mästerkatten 2” för de yngsta och kl. 21 blir det ”Där kräftorna sjunger” för de som får vara vakna längre än så. Allt kostnadsfritt!

  20.00
Toner under valven

Svenska kyrkan i Borås bjuder på konsert i Caroli kyrka. Veckans tema. ”Om tysken kommer ställer vi mamma på trappen!” – ett musikaliskt brett program, från folkmusik till Robert Schumann, om våra mormödrar. Hur de tog ansvar, handskades med kärlek och svek, hur de beredde vägen för oss. Humor och fängslande historier utlovas.

17.00
Trädgårdsfest på NÒR

Restaurang NÒR bjuder in dig till Borås trevligaste trädgård på uteserveringen hos Quality Hotel Grand. Sippa cocktails, ät middag med vänner, luta dig tillbaka i en av solstolarna och njut av sommaren.

LÖRDAG 15 JULI

21.00 – 01.00
Bakfickan

Sommarens mysigaste nattklubb hittar du på Västerbron.

21.00 – 02.30
Viskan Rooms

Lördagskvällar förvandlas Café Viskans uteservering till the place to be för festsugna Boråsare.