Sommartorsdagarna®
13-15 juli

Varje torsdag i juli kommer du och alla andra besökare att kunna uppleva en huvudartist på Stora torget klockan 21. Den 13 juli är det dags för Elov & Beny! Scenen gästas även av ett lokalt förband och DJ som kommer att få staden och alla besökare att känna puls. Dessutom händer det spännande saker såväl på fredagen som på lördagen.

TORSDAG 13 JULI

Elov & Beny på Stora torget kl. 21

EPA-dunk genren rullar in över hela Sverige och det gör även Elov & Beny som är ute på turné med ”Raggen Går”. Nu kommer de till Stora torget i Borås. Och det kommer att höras!

Elovs & Benys fullständiga namn är Mattias “Elov’’ Elovsson och Oscar “Beny” Kilenius. Under 2022 blev de en av de mest spelade artisterna i Sverige med en miljon lyssnare varje månad på Spotify. Sommarplågan “Bubbel på Balkongen’’ tog dem till en andra plats på topplistan både i Sverige och Norge med över 24 miljoner streams på Spotify och en miljon visningar på YouTube.

Med Elov & Beny utlovas det alltid fest, svett, högt tempo och ett leende på läpparna. Tidigare i år var de med i Melodifestivalen.

Mer torsdagspuls

Förutom Elov & Beny på Stora torget blir det traditionsenligt dans i Stadsparken med Date. Dessutom blir det testa och experimentera, fotboll och dans för alla barn.

 

FREDAG 14 JULI

Bio under bar himmel

På fredagen förvandlas Stora torget till en stor utomhusbio. Kl. 18 visar Biofamiljen en film för de yngsta och kl. 21 blir det en film för de som får vara vakna längre än så. Allt kostnadsfritt! För att göra filmupplevelsen komplett kommer det självklart att finnas foodtrucks och popcornförsäljning på plats.

Toner under valven

Svenska kyrkan i Borås bjuder på konsert i Caroli kyrka kl. 20. Denna fredag är temat ”Om tysken kommer ställer vi mamma på trappen!”. Ett musikaliskt brett program, från folkmusik till Robert Schumann, om våra mormödrar. Hur de tog ansvar, handskades med kärlek och svek, hur de beredde vägen för oss. Humor och fängslande historier utlovas.

 

LÖRDAG 15 JULI

Sommarens mysigaste nattklubb, Bakfickan!