Sommartorsdagarna®
27-29 juli

Varje torsdag i juli kommer du och alla andra besökare att kunna uppleva en huvudartist på Stora torget klockan 21. Den 27 juli blir det till och med två huvudartister; L1NA och Peg Parnevik! Scenen gästas även av en DJ som kommer att få staden och alla besökare att känna puls. Dessutom händer det spännande saker såväl på fredagen som på lördagen.

TORSDAG 27 JULI

L1NA på Stora torget kl. 20

L1NA debuterade med singeln ”Bekväm” 2010. Sedan dess har hon jobbat med artister som Jelassi, Mona Masrour och Asme. I december 2022 landade hennes första EP ”MP3” som av recensenter beskrevs med orden ”L1NA har allt som den svenska musikscenen behöver just nu: karaktär, gnista och hunger”. Debut-EP:n gav L1NA en Grammisnominering i kategorin Årets HipHop .

Peg Parnevik på Stora torget kl. 21

Peg Parnevik har tveklöst gjort sig ett namn på Sveriges musikscen. Sedan det stora genombrottet 2016 har hon byggt upp en trogen publik, turnerat runtom i landet och belönats med bland annat en P3 Guld-vinst i kategorin “Årets nykomling”.

Nu är Peg tillbaka med ny musik, denna gång i helt ny kostym. För första gången någonsin släpper hon musik på svenska under sitt eget namn. Språkskiftet har varit en naturlig resa i Pegs karriär, som kom av att hon ville förmedla känslor med ett nytt, tydligt uttryck.
– Jag skulle beskriva musiken som, organisk och nästan lite rockig, med råare produktioner än tidigare. Textmässigt så har jag velat vara så ärlig och autentisk som möjligt. Jag vill verkligen att folk ska kunna relatera till min musik.

I höst medverkar hon i det populära tv-programmet Så Mycket Bättre, där svenska artister tolkar varandras låter och nya versioner av äldre låtar blir till nya hits. Denna kväll vill man verkligen vara på plats på Stora torget i Borås!

Mer torsdagspuls

Förutom L1na och Peg Parnevik på Stora torget blir det traditionsenligt dans i Stadsparken med Engdahls. Dessutom blir det dans, streetfotboll och käpphästtävling för alla barn.

 

FREDAG 28 JULI

Bio under bar himmel

På fredagen förvandlas Stora torget till en stor utomhusbio. Kl. 18 visar Biofamiljen en film för de yngsta och kl. 21 blir det en film för de som får vara vakna längre än så. Allt kostnadsfritt! För att göra filmupplevelsen komplett kommer det självklart att finnas foodtrucks och popcornförsäljning på plats.

Toner under valven

Svenska kyrkan i Borås bjuder på konsert i Caroli kyrka kl. 20. Denna fredag är temat ”En resa med Franz Liszt och Frederic Chopin.”. Konsertpianisten Johan Möller Lekemo spelar kända verk av Franz Liszt och Frederic Chopin. Mellan verken berättar Johan om kompositörernas spännande liv.

 

LÖRDAG 29 JULI

Sommarens mysigaste nattklubb, Bakfickan!