Sommartorsdagarna®
27-29 juli

Varje torsdag i juli kommer du och alla andra besökare att kunna uppleva en huvudartist på Stora torget klockan 21. Den 27 juli blir det till och med två huvudartister; L1NA och Peg Parnevik! Scenen gästas även av en DJ som kommer att få staden och alla besökare att känna puls. Varje torsdag håller centrum öppet till kl 20 för att du skall ha gott om tid att hinna strosa i butikerna innan förbanden drar igång. Dessutom händer det spännande saker såväl på fredagen som på lördagen.

TORSDAG 27 JULI

18.00-20.00 
Barnskoj i Stadsparken

I Stadsparken bjuds det på aktivteter för alla barn. Denna vecka kan du:

  • gå på disco
  • spela streetfotboll
  • delta i dansworkshop
  • uppleva en sagostund på arbabiska och somaliska
  • spela bumper ball (obs gäller +8år)

18.00
Musikquiz med Sara & Vänner

I Saras sista vänskapsquiz är det läge att ta på sig fracken – för nu kommer Borås-Trombonisten Jimmy Lindgren med pianist, och  blandar klassiskt storslaget med vackert folkkärt i ett quiz vi sent ska glömma!

 20.00- 23.00
Dansband i Stadsparken

Vi bjuder upp till traditionsenligt dans i Stadsparken. Denna vecka med Engdahls

20.00
L1NA på Stora torget

L1NA debuterade med singeln ”BEKVÄM” 2010. Sedan dess har hon jobbat med artister som Jelassi, Mona Masrour och Asme. Vilket gäng dessa fyra är! I december 2022 landade hennes första EP ”MP3” som av recensenter beskrevs med orden “L1NA har allt som den svenska musikscenen behöver just nu: karaktär, gnista och hunger”. Debut-EP:n gav L1na en Grammisnominering i kategorin Årets HipHop .

21.00
Peg Parnevik på Stora torget

Peg Parnevik har tveklöst gjort sig ett namn på Sveriges musikscen. Nu är Peg tillbaka med ny musik, denna gång i helt ny kostym. För första gången någonsin släpper hon musik på svenska. Först ut är singeln Misslyckad & hatad, albumet har en rockigare och råare produktion än tidigare.

I höst medverkar hon i det populära tv-programmet Så Mycket Bättre, där svenska artister tolkar varandras låter och nya versioner av äldre låtar blir till nya hits.

Finalkvällen för Sommartorsdagarna® och två spelningar, det är en kväll man verkligen vara på plats!

 Foodtrucks på Stora Brogatan – Hela kvällen

På Stora Brogatan rullar det in ett gäng foodtrucks fyllda med smaker från världens alla hörn.

FREDAG 28 JULI

18.00 och 21.00
Utomhusbio

På fredagen förvandlas Stora torget till en stor utomhusbio. Kl. 18 visar Biofamiljen ”Minioner berättelsen om Gru” för de yngsta och kl. 21 blir det ”Rocketman” för de som får vara vakna längre än så. Allt kostnadsfritt!

  20.00
Toner under valven

Svenska kyrkan i Borås bjuder på konsert i Caroli kyrka. ”En resa med Franz Liszt och Frederic Chopin” – konsertpianisten Johan Möller Lekemo spelar kända verk av Franz Liszt och Frederic Chopin. Mellan verken berättar Johan om kompositörernas spännande liv.

17.00
Trädgårdsfest på NÒR

Restaurang NÒR bjuder in dig till Borås trevligaste trädgård på uteserveringen hos Quality Hotel Grand. Sippa cocktails, ät middag med vänner, luta dig tillbaka i en av solstolarna och njut av sommaren.

LÖRDAG 29 JULI

21.00 – 01.00
Bakfickan

Sommarens mysigaste nattklubb hittar du på Västerbron.

21.00 – 02.30
Viskan Rooms

Lördagskvällar förvandlas Café Viskans uteservering till the place to be för festsugna Boråsare.